Speakerplans.com Homepage
Forum Home Forum Home > General > Amp Forum
  New Posts New Posts RSS Feed - Amplifiers Rescue Gods
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Amplifiers Rescue Gods

 Post Reply Post Reply Page  <1234 19>
Author
Message Reverse Sort Order
EmPro View Drop Down
Registered User
Registered User
Avatar

Joined: 26 June 2020
Status: Offline
Points: 229
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EmPro Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 January 2023 at 8:03pm
As i promise....my CS800 Commercial Series fully restored,this one bench tested 635wpc on 4 ohm 30hz before the DTT limiter kicks in....so...not quite 400w as stated(maybe 2x400w driveing both ch at the same time,didn't try that) Big smileBig smile however if you switch off the DTT limiter....god be with your speakers..as it skyrocks in power and THD LOLLOLLOL so i would reccomend to live it on LOL and also it performs way better in low frequencies.



Edited by EmPro - 17 January 2023 at 8:12pm
EmPro Audio
Back to Top
EmPro View Drop Down
Registered User
Registered User
Avatar

Joined: 26 June 2020
Status: Offline
Points: 229
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EmPro Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 January 2023 at 7:49pm
Any ideea guys who or why made this amplifier? LOLLOL sounds nice to be honest,the output modules are SANKEN.


EmPro Audio
Back to Top
EmPro View Drop Down
Registered User
Registered User
Avatar

Joined: 26 June 2020
Status: Offline
Points: 229
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EmPro Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 January 2023 at 7:45pm
Unfurtunate i don't find or posses any schematics for that amplifier :/
EmPro Audio
Back to Top
Seca23 View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 08 September 2022
Location: Romania
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Seca23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 September 2022 at 3:56pm
The amp has 5 pairs of sk176 /sj56 per channel.

Back to Top
EmPro View Drop Down
Registered User
Registered User
Avatar

Joined: 26 June 2020
Status: Offline
Points: 229
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EmPro Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 September 2022 at 3:30pm
I'll look when i get home,maybe i still have some HH V series schematics to see,and bias depends of what outputs you have and number of them....Hitachi's are different from SML or Exicon,if you bias sml-s of exicon-s like hitachi-s they will blow up in 10min.
EmPro Audio
Back to Top
Seca23 View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 08 September 2022
Location: Romania
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Seca23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 September 2022 at 3:22pm
I can't find the test points and I don't know the corect value for bias
Back to Top
EmPro View Drop Down
Registered User
Registered User
Avatar

Joined: 26 June 2020
Status: Offline
Points: 229
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EmPro Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 September 2022 at 3:18pm
That is a common problem caused by leaky or dryed capacitors in driver board,always replace them with new ones and your problem will dissapear 100%,for bias and dc adjustments you should have trimmers (2 for each ch) with reference points for bias values Smile as far i remember from my old VX900.
EmPro Audio
Back to Top
Seca23 View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 08 September 2022
Location: Romania
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Seca23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 September 2022 at 3:09pm
Hi!
I need some help with a HH Vx1200 amp
Both the clip lights stay on, one gets a little dimmer after a few seconds after turning it on.
I already changed the lm339n comparator but it made no difference
The amp is working ok, it doesn't sound distorted at all.
Another problem is when i turn it off it makes a squeaky noise for a few seconds on both channels.
These problems apeared suddenly, it was working perfectly before.
I would also like to know the procedure for adjusting bias and dc offset

Thank you! 
Back to Top
EmPro View Drop Down
Registered User
Registered User
Avatar

Joined: 26 June 2020
Status: Offline
Points: 229
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EmPro Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 July 2022 at 5:22am
Cheers
EmPro Audio
Back to Top
djkeet View Drop Down
Registered User
Registered User
Avatar

Joined: 26 December 2011
Location: England
Status: Offline
Points: 458
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote djkeet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 July 2022 at 10:25pm
Originally posted by EmPro EmPro wrote:

Originally posted by djkeet djkeet wrote:

Originally posted by EmPro EmPro wrote:

i couldn't save the original inscription on the front panel as it was way to rusty....right ch was dead (outputs blown) left ch working,now is fully working :) Old School Cloud GS 3002


I like how the case turned out did powder coat it or what spray did you use?


Black spray for cars mate :) from B&Q.



Cheers
Soundbite
Back to Top
EmPro View Drop Down
Registered User
Registered User
Avatar

Joined: 26 June 2020
Status: Offline
Points: 229
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EmPro Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 July 2022 at 7:12am
Originally posted by djkeet djkeet wrote:

Originally posted by EmPro EmPro wrote:

i couldn't save the original inscription on the front panel as it was way to rusty....right ch was dead (outputs blown) left ch working,now is fully working :) Old School Cloud GS 3002


I like how the case turned out did powder coat it or what spray did you use?

Black spray for cars mate :) from B&Q.


Edited by EmPro - 20 July 2022 at 7:13am
EmPro Audio
Back to Top
djkeet View Drop Down
Registered User
Registered User
Avatar

Joined: 26 December 2011
Location: England
Status: Offline
Points: 458
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote djkeet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 July 2022 at 11:57pm
Originally posted by EmPro EmPro wrote:

i couldn't save the original inscription on the front panel as it was way to rusty....right ch was dead (outputs blown) left ch working,now is fully working :) Old School Cloud GS 3002


I like how the case turned out did powder coat it or what spray did you use?
Soundbite
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1234 19>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.